Headerbild Erfolgsgeschichte Nadine (Desktop)
Headerbild Erfolgsgeschichte Nadine (Mobil)

MIJN SUCCESVERHAAL

OP TECHNOLIT

NADINE

Afdeling: Buitendienst auto's
Opleiding: Timmerman
Huidige functie: Verkoopmedewerker
Bij TECHNOLIT sinds: 2011
Motto: "De prijs van succes is toewijding, hard werken en een niet aflatende inzet voor wat je wilt bereiken."

Hoe bent u bij TECHNOLIT terechtgekomen?

Mijn pad leidde me al heel vroeg naar de ambachtelijke sector, toen ik een opleiding tot timmerman afrondde. Aan het begin van mijn carrière werkte ik in een doe-het-zelfzaak en vond het al leuk om daar te verkopen. Mijn man stelde voor om bij TECHNOLIT te solliciteren, omdat hij de producten en het bedrijf kende. Ik werd aangenomen en sindsdien werk ik in de buitendienst in de automobielsector. Ik vind het erg leuk omdat ik samen met mijn man in onze vrije tijd klassieke auto's restaureer, een zeer goede kennis heb van de autosector en daardoor in veel gevallen op ooghoogte met mijn klanten kan communiceren.

Hoe ziet het dagelijks werk eruit voor jou als vrouw in een mannendomein?

Bij mijn bestaande klanten merk ik geen verschil in de manier waarop ik regelmatig met ze omga. Bij nieuwe klanten word ik in het begin echter vaak onderschat. Maar dankzij mijn uitgebreide expertise krijg ik snel toegang tot mijn klanten en dan maakt het niet uit of ik een vrouw of een man ben. In een door mannen gedomineerd beroep is het belangrijk om een ander beeld van vrouwen te schetsen om meer vrouwen aan te trekken. Ondertussen kan ik me niet meer voorstellen dat ik in een ander beroep of voor een ander bedrijf zou werken. Als alles goed blijft gaan, blijf ik jullie trouw tot aan mijn pensioen ;-)

Wat maakt verkoop in de buitendienst voor jou aantrekkelijk en wat is jouw recept voor succes?

Voor mij is werken in de buitendienst aantrekkelijk omdat ik zelfstandig kan werken. Ik kan mijn afspraken met klanten individueel regelen. Het kan ook gebeuren dat ik 's avonds of op zaterdag naar een klant rijd. Deze flexibiliteit maakt deze baan spannend voor mij. Omdat ik een zeer actieve levensstijl heb, graag rijd en het geweldig vind om veel onderweg te zijn, is buitendienstwerk perfect voor mij.

Welk advies zou je geven aan een nieuwe vrouwelijke medewerker?

Ik zou iedereen - man of vrouw - adviseren dat je alleen punten kunt scoren in de verkoop als je veel specialistische kennis hebt, een gezond zelfvertrouwen en een hoge mate van initiatief. Een zekere mate van gevatheid, humor en het vermogen om kritiek te verdragen zijn ook zeer nuttig. En het allerbelangrijkste is dat je het vertrouwen van je klanten wint, zodat je een stabiele, betrouwbare en duurzame klantrelatie kunt opbouwen.

U bent trainer bij TECHNOLIT. 
Wat zijn uw verantwoordelijkheden?

Ik wilde mijn carrière bij TECHNOLIT verder ontwikkelen en kreeg de mogelijkheid om als field trainer aan de slag te gaan. Dit betekent dat ik nieuwe medewerkers begeleid en ondersteun tijdens hun eerste periode bij TECHNOLIT. Ik ben hun aanspreekpunt en ondersteun hen met alle vragen die te maken hebben met het veldwerk. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe medewerkers niet "in het diepe worden gegooid" en zelf hun weg moeten vinden. Ik heb veel plezier in dit werk en ondersteun hen graag met mijn expertise.


In de video deelt Nadine haar gedachten over haar baan in de buitendienst met ons. Van spannende uitdagingen in het dagelijks werk tot geweldige voordelen voor werknemers - hier komen we te weten wat haar baan speciaal maakt!

Bekijk de film op het TECHNOLIT YouTube-kanaal